Kanaalstraat/Meubelmakerij in Oirschot € 675.000 v.o.n.

In het centrum gelegen op de hoek van de Kanaalstraat en de Meubelmakerij worden 3 semi bungalows gerealiseerd

Prijs € 675.000 v.o.n.

Inhoud 605 m³ & gebruiksoppervlak wonen 167 m²

Perceelsgrootte ± 330 m² per kavel

Bouwjaar 2019/2020

Aanvaarding begin 2020.

Oirschot, een heel gezellig dorp in Brabant tussen Eindhoven en Tilburg gelegen aan de A58. Bosrijke omgeving. Oirschot heeft een karakteristieke markt omzoomd met grote kastanjebomen, voorzien van de Sint-Petrusbasiliek en monumentale winkeltjes, restaurantjes en huizen rondom. Nabij dit centrum worden er 3 ‘nul op de meter’ woningen gerealiseerd. Het betreft een inbreidingsproject. Oirschot telt ruim 18.000 inwoners.
Aan de Kanaalstraat/Meubelmakerij stond een oude meubelfabriek. Dit slooprijpe pand wordt binnen een paar maanden gesloopt om plaats te maken voor 3 senioren bungalows met een kap. Ze zijn zelf voorziend: NUL OP DE METER WONINGEN.
Het gebruiksoppervlak wonen bedraagt 167 m². De inhoud bedraagt 605 m³. Op het dak komen zonnepanelen en op de eerste verdieping een ruimte waar de aardwarmte installatie geplaatst wordt. Tevens gebalanceerde ventilatie met Warmte Terugwin systeem (WTW). Natuurlijk dak-, vloer- en muurisolatie volgens de laatste normen alsmede “trippel” glas (ramen met 2 keer een spouw). Hardhouten kozijnen.
De begane grond indeling is als volgt: entree, hal met toilet en trapopgang naar de 1e verdieping, woonkamer 41,2 m2, open keuken 7,4 m2, slaapkamer 15,4 m2, badkamer (compleet betegeld) met ligbad/douche/2 wastafels, bijkeuken 7,3 m2. 1e Verdieping: deze is nog zelf in te delen in bijvoorbeeld 2 slaapkamers met een gebruiksoppervlakte van 14,4 m2 en 13,7 m2 (vrije hoogte 2,60 meter), een overloop en een badkamer alsmede en apart toilet. De aansluitingen zijn al meegenomen.
Verder bedragen de kavelgroottes ongeveer 330 m2 per kavel. Er wordt een VVE opgericht welke als doel heeft om de toegangsweg, gelegen in het hofje naar de woningen toe, altijd “up to date” te houden zodat er te allen tijde een ambulance of de brandweer in kan. Het plan wordt geheel met parkeerplaatsen en bestrating opgeleverd, tuinaanleg dient men zelf te verzorgen.