Sint Odulphusstraat 28 in Oirschot € 469.000

In het centrum, nabij de markt, een authentieke half vrijstaande woonboerderij

Download de folder

Vraagprijs: € 469.000 k.k.

Perceelsgrootte: 183 m²

Inhoud: 739 m³ Woonoppervlak: 178 m²

Bouwjaar: 1674

Aanvaarding: in overleg

Monumentale, in het centrum op een hoek gelegen, half vrijstaande woonboerderij met veel karakter. Authentieke elementen zoveel mogelijk behouden. De kopgevel stamt uit 1674. De rest van de woning is in 1968 nieuw gebouwd met originele stenen.

Wij leiden u rond:

De auto kunt u in de Sint Odulphusstraat zelf kwijt, in de Gasthuisstraat of op de Oude Grintweg. Het is mogelijk om ook op eigen terrein een parkeerplaats te creëren. De zonnige patiotuin is afgesloten met een sierhek waar tevens een gepotdekselde vrijstaande berging te vinden is en de overdekte entree naar binnen.

Eenmaal binnen zal het u verbazen! De royale ontvangsthal straalt meteen al sfeer uit. Van daaruit leiden wij u naar de woonkamer ± 40 m². Hierin bevindt zich een enorme hardstenen schouw om tot in de late uurtjes de haard goed warm te stoken. De keuken bestaat uit een eetgedeelte en de keuken zelf. De keuken heeft een unit U vorm opgesteld compleet met alle inbouwapparatuur o.a. hardstenen aanrechtblad met twee hardstenen spoelbakken, 6 pits gaskookplaat met daaronder een dubbele oven (Borettie), alles geheel in stijl behorende bij de woning. In het eetgedeelte kunt u een lange smalle tafel zetten waar dan bijvoorbeeld 14 mensen heerlijk kunnen genieten van iemands kookkunsten. Hier is ook de achterkant van de schouw te zien met oude deuren waar o.a. vroeger de ham gerookt werd.
Verder is op de begane grond een slaapkamer ± 16 m² te vinden alsmede de badkamer met (duo)ligbad, separate douchecabine en wastafel. Natuurlijk is in de hal ook een toilet met fontein.

De 1e Verdieping:

Vanuit de overloop zijn 2 afgesloten slaapkamers te bereiken respectievelijk 23 en 15 m² groot. Een badkamer met douche, vrijhangend toilet, wastafel en wasmachine aansluiting. Tevens bevindt zich hier nog een open ruimte groot 32 m² waar een 4e slaapkamer gemaakt zou kunnen worden. De dakramen, 3 stuks, zijn onlangs vernieuwd.

De 2e Verdieping:

Via een vaste trap is de zolder te bereiken. Kan gebruikt worden als studeer/werkkamer en bergzolder.

Algemeen:

Begane grond oude terracotta plavuizen (uit Zuid Frankrijk ) voorzien van vloerverwarming.
Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.
Nostalgische balken in het zicht.
Mooie hardhouten deurpartijen met bijbehorende architraven.
Meterkast voorzien van 12 groepen, aardlek, volgens de laatste normen vernieuwd.
Verwarming en warm water middels een HR combi ketel uit 2016.
Dakisolatie. Muurisolatie. Vloerisolatie. Nagenoeg overal gestucte wanden.
De woning is een gemeentelijk monument en valt in het gebied wat is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Op loopafstand van de markt, restaurants en winkels.
Met liefde en plezier leiden wij u persoonlijk rond in deze unieke woning.