71160 Perrigny sur Loire in Frankrijk € 398.000

Bourgondië aan de Saône-et-Loire, fraai gelegen Domaine (landhuis) met binnenzwembad en spa


Vraagprijs: € 398.000

Perceelgrootte: 15.910 m²

Inhoud: 950 m³

Aanvaarding: in overleg / op korte termijn mogelijk

Vanbuiten af is de luxe niet zichtbaar die het geheel van binnen heeft/uitstraalt. Dit geeft veiligheid. Echter gelegen in het hart van een bosrijk park met uitzicht op het platteland, versierd met oude bomen, zal dit huis u verleiden met zijn comfort. HET OVERDEKTE ZWEMBAD en SPA zullen u ontspanning en welzijn bieden. Veel ramen geven een prachtig licht. Verschillende opslagruimten aanwezig evenals een kelder. Dit prachtige Domaine (landhuis) is zeer rustig gelegen aan een kleine landweg, geen buren in de directe nabijheid, 5 minuten van een dorpje met een kleine supermarkt. Het Domaine bestaat uit een hoofdwoning, daarboven een appartement met eigen ingang, 3 serres, een vrijstaand huisje, een parkachtige tuin met mooie oude bomen, een weiland en vrij uitzicht op het glooiende landschap met een totaal grondoppervlak van ruim anderhalve hectare.

Rondgang door de hoofdwoning/het landhuis:
Op de begane grond van het huis is een royale woon/eetkamer, met deuren naar buiten, deze ruimten kunnen worden gescheiden door deuren met glasruitjes met roeden. De kamers hebben een balkenplafond, de totale ruimte van deze 2 kamers is 10 x 10 m. De sfeervolle woonkamer heeft een mooie schouw met open haard, in de eetkamer is een prachtige spiltrap van steen naar de bovenverdieping. De grote keuken (20 m2) heeft o.a. een deur naar de serre, ramen naar de serrekant en openslaande deuren naar de tuin. De 2 royale slaapkamers, een met veel kastruimte, hebben openslaande deuren naar de tuin, beide kijken uit op een heel klein meertje, wat op het eigen terrein ligt, en op het glooiende landschap. Er is een grote badkamer (4,70 x 3,10 m) met een inloopdouche en bad. In totaal zijn er 3 toiletten op de begane grond. Verder is er een kleine ruimte bij de garderobe van de hoofdingang met veel kastruimte, een grote voorraadkast in de keuken en een cave/wijnkelder met kruislings gemaakte houten stellingen.
De serre (7,20 x 3,70 m) heeft een prachtig uitzicht op een meertje, de tuin en het royale terras. Dit terras heeft een overdekt gedeelte met een eethoek en een zithoek, waarin verlichting is. Aan de serre grenst een 2e serre met een spa (thermenbad) met afmeting 2,60 x 4,00 m en een 3e serre met het zwembad (9,40 x 7,05 m).
De ‘cave’ (wijnkelder) op de begane grond van de hoofdwoning, met de ingang vanuit de gang, is ingericht met mooie houten vakken voor de wijn.

Het appartement:
De bovenverdieping met ook een buitenopgang via een stenen trap, is een leuk appartement bestaande uit een woon/zitkamer met een keukenhoek en een royale slaapkamer met een kleine badkamer en ingebouwde kledingkasten (totaal van 10 x 4,80 m).
Uitgebreidere omschrijving van dit appartement:
Woonkamer, keuken(tje) compleet ingericht met o.a. 2 ingebouwde kookplaten op stroom, losse oven, koffiezet apparatuur en een koelkast. In deze ruimte staat tevens een eettafel met 4 stoelen, een 2-persoon zitbankje van riet, een fauteuil, een kleine salontafel en een lage kast met boeken met daarboven op een muziek installatie, een wandrek met glazen, servies e.g. Via een kleine overloop komt u in de slaapkamer met een inbouwkastenwand, groot bed, douche, badkamergedeelte met wastafel, toilet en bidet.

Vrijstaand huisje
Aan de straatkant staat een lange schuur, kan gebruikt worden voor opslag e.d. Grenzend aan deze schuur maar meer in de tuin is het apart huisje gesitueerd. Het huis heeft een eigen CV-installatie met een gastank in de tuin. De woon- en slaapkamer zijn samen 50 m2 waarin een open haard is opgenomen. Het huis heeft veel sfeer mede doordat de balken in het zicht zijn gebleven. Openslaande deuren naar het terras. De keuken (2,20 x 2,60 m) is uitgevoerd met o.a. een afwasmachine. De badkamer heeft een afmeting van 2,10 x 2,20 m. Uitgebreidere omschrijving van het huisje:
Een woonkamer met een open haard, die open en dicht kan branden (op hout), eettafel met 4 stoelen met hanglamp erboven, een zitbank, 2 fauteuils, een salontafel, tijdschriften tafel, glas met schemerlamp en een kast voor serviesgoed ed., aan het plafond hangt een ventilator. Een slaapkamer, met groot bed, een royale kast af te sluiten met een gordijn en een kast waarin de CV-ketel zich bevindt, hier is ook plaats voor schoonmaakmiddelen. Een mooie moderne badkamer met douche en toilet, een keuken met inbouw gasfornuis, koelkast, afwasmachine en koffiemachine.

Het terrein:
Aan de rand van de tuin van de hoofdwoning bevindt zich een laan met oude bomen, vanaf de straat achter mooie hekken met elektrische bediening is een carport. Als u de laan afloopt is aan het einde een stoer prieel met licht en een buitenkraan.
Verder heeft het geheel een grote parkeerplaats met een dubbele carport en is er nog een carport bij de ingang van het huis. In totaal 4 carports.
Op het terrein staat nog een grote houten schuur voor tuinmeubelen of dergelijke, een stenen schuur met een aangrenzend overdekt stukje voor een grasmaaier alsmede een klein houten schuurtje met de techniek voor het verwarmde zwembad.

Algemene informatie:
De hoofdwoning wordt verwarmd door een CV-installatie op olie (ketel 5 jaar oud). Tevens is er een tweede gastank in de tuin voor het fornuis en de twee gaskachels die in de serre’s staan. Alle schuren hebben verlichting en stopcontacten. In de tuin zijn meerdere tuinlampen en diverse wateraansluitingen.
De woon- en eetkamer zijn onder keldert. De kelder, ca. 10 x 5 m, is goed geïsoleerd en droog. Hier staat ook de CV-installatie voor het huis en stellingen voor opslag ed.
Het appartement en het vrijstaande huisje worden door de huidige bewoner verhuurd als vakantieverblijf.
Er komen maximaal 12 auto’s per dag langs. Deze zijn absoluut niet hoorbaar in het huis of in de tuin.
Taxes Foncières: de belasting over het bebouwd eigendom die door de eigenaar van de woning
betaald dient te worden bedraagt € 1436 per jaar.

De omgeving:
Er zijn diverse leuke steden binnen een cirkel van 30 minuten, zoals Paray le Monial met zijn prachtige kathedraal en leuke winkels, Moulins met zijn mooie gebouwen en overdekte markt op vrijdag en niet te vergeten het Spiegel cafe (Grand cafe) waar Coco Chanel vroeger gedanst heeft, een belevenis om daar even wat te drinken of te eten.