Sonderen 3 in Oirschot € 450.000

In natuurgebied De Mortelen gelegen 2/1 kap met vrijstaande schuur

Download de folder

Vraagprijs: € 450.000,- kosten koper

Perceelsgrootte: 2560 m²

Bouwjaar: oorspronkelijke bouwjaar is ouder echter in 1964 gesplitst en uitgebouwd

Aanvaarding: in overleg/ kan eventueel spoedig

Wat een rust! In natuurgebied De Mortelen ligt deze royale 2/1 kap woning met vrijstaande schuur en een tuin om heerlijk van te genieten. Deze uniek gelegen te koop staande woning ligt op 4 kilometer afstand van hartje centrum Oirschot, waar u in 7 minuten met de auto naar toe rijdt.

De Mortelen: hoofdzakelijk bestaande uit populierenbos en met houtwalletjes omzoomde oud stukken hakhoutbos alsmede kleinschalige weides. Dit cultuurlandschap is van hoge waarde. Elke dag en elk seizoen brengt de natuur hier nieuwe ervaringen; u kunt er allerlei vogels horen fluiten, u kunt telkens weer nieuwe planten en bloemen zien en elk jaargetijde brengt eigen geuren mee. Allerlei dieren kunnen in de omgeving worden waargenomen en het kan ook zomaar gebeuren dat een ree in uw tuin komt kijken.

Oh ja, vergeet niet dat het geheel aan een doodlopend (asfalt)weggetje is gelegen dat overgaat in een zandpad. Heel vredig, echter niet eenzaam.

Genoeg over de omgeving.

Nadat we de auto geparkeerd hebben op de inrit, waar meerdere auto’s kunnen staan, stappen we uit en staan even stil om alles op ons in te laten werken. Het huis dat er stond is in 1964 uitgebouwd en in tweeën gesplitst. Vanuit de voordeur komen we in de hal die leidt naar zowel de keuken als naar boven. We blijven gelijkvloers. De eetkeuken 14 m² is voorzien van een eenvoudige inrichting, een tegelvloer, een gaskachel en een (huur) boiler voor de warmwater voorziening. Vanuit de keuken ziet men o.a. de eekhoorntjes en de vogels druk bezig. De woonkamer van 38 m² is tijdelijk opgesplitst met een woning scheidend wandje en heeft veel lichtinval. Daarnaast is er een tegelvloer, een antieke schouw met gaskachel en een balken plafond. Naast de keuken bevindt zich de bijkeuken waar gekookt wordt en waar de wasmachine geplaatst kan worden. Hier bevindt zich ook de toegang tot de douche en het toilet.
De 1e Verdieping heeft natuurlijk een overloop die leidt naar 4 grote slaapkamers resp. 23, 15, 10 en 10 m². Vanuit de overloop is een vlizotrap die leidt naar de grote zolder met een oppervlak van maar liefst 53 m².
In de tuin staat een vrijstaande stenen garage/schuur met de afmeting 9,5 bij 6 meter. Hier in het buitengebied mag in totaal maximaal 120 m² aan bijgebouw staan.
De tuin rondom de woning heeft mooie volwassen bomen, een houtwal, een gazon en vele struiken en planten. Het uitzicht is grandioos. Voor paardenliefhebbers is het uitermate geschikt: de paarden zijn op eigen terrein onder te brengen. En u rijdt zó met uw paard het natuurgebied in. Ook voor andere dierliefhebbers is er ruimte om dieren te houden.

Tot slot: de woning zal aan uw huidige woonnormen aangepast moeten worden. Dit plekje is echter uniek en komt u maar eens in uw leven tegen!