De Stille Wille 252 in Oost West en Middelbeers

Vrijstaande finse bungalow

Vraagprijs: € 300.000

Woonoppervlak: 92 m2

Grondoppervlak: 620 m² erfpachtgrond. Ondergrond kan gekocht worden voor € 137.260,-

Bouwjaar: 1989

Landgoed De Stille Wille met permanente bewoning: ideale ligging midden in de Brabantse natuur.

Dit park ligt tussen de steden Eindhoven en Tilburg in. U rijdt de A58 onderdoor vanuit het monumentale dorp Oirschot of het dorp Moergestel. Aangekomen meldt u zich bij de receptie. De slagboom gaat open en een oase van rust komt u tegemoet. Het huis waar uw interesse naar uitgaat ligt nagenoeg aan de rand tegenover het bos.

We parkeren de auto op de eigen aangelegde parkeerplaats waar 3 auto’s kunnen staan. Achter ons horen we de vogels fluiten in het bos en zien we de eekhoorntjes rond rennen. De entree ligt aan de achterkant van de woning. Daar aangekomen zijn we verrast door de rust en de sfeer van de tuin aangelegd met zonneterrassen en een vijver. Hier is altijd wel een plek in de zon te vinden. Binnen gekomen zien we een uitgebouwde lichte royale woonkamer met pellet kachel. De ramen zijn laag zodat er veel zicht op de tuin en het bos is. In de keuken staat een grote L-vormige keukenunit, naast alle inbouwapparatuur zien we ook een quooker en een ruime kruiden la waar de kruiden perfect gesorteerd liggen. Tot in de puntjes toe verzorgd. De 2 slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten. De badkamer heeft een luxe douchecabine met verlichting, een wastafel geïntegreerd in een badmeubel en een vrij hangend toilet. Tot slot de bijkeuken waar de wasmachine en droger geplaatst kunnen worden. Tevens staat hier de heteluchtverwarmingsketel (met onderhoudscontract) alsmede hangt er de boiler voor de warmwatervoorziening.
In de tuin staat een vrijstaand tuinhuis voorzien van een dakraam en elektra. Daarnaast aanwezig een vrijstaande berging voor bijvoorbeeld opslag hout/pelletkorrels.
Dak-, vloerisolatie en dubbele beglazing. De dakbedekking is 7 jaar geleden geheel vernieuwd . De vloer is afgelopen jaar nog volledig opnieuw geïsoleerd met 25 jaar garantie. Schilderwerk 2020. Energielabel C. Glasvezel aanwezig. Permanente bewoning is toegestaan. Grond kan aangekocht worden.

Algemeen over de woning en ligging:

 • Bouwjaar 1989, inhoud woning ca. 395 m³, woonoppervlakte ca. 92 m², externe bergruimte ca. 25 m².
 • Centrale verwarming middels hete luchtverwarming (type Brink, 1989) en luxe Palletkachel. Warm water middels elektrische boiler.
 • Energielabel: C
 • Gehele woning is voorzien van dubbel glas.
 • Woning is voorzien van dak- en vloerisolatie. De vloerisolatie is vorig jaar nog geheel vernieuwd met 25 jaar garantie. De wanddikte bedraagt 10 cm!
 • Mechanische ventilatie in de badkamer.
 • Glasvezel aanwezig, €22,50 per maand (telefoon, internet, televisie).
 • 2 slaapkamers, vrijstaand tuinhuis met tuinberging en hobby-/werkruimte.
 • Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein.
 • Woning recentelijk van buiten geschilderd.
 • Woning ligt op een perceel van ca. 620 m² met een groene en bloemrijke tuin rondom, rust en privacy, een vijverpartij. Mooie ligging aan een verharde weg tegenover bos.
 • Gelegen op een prachtige locatie op het park in een buitengewoon groene omgeving.
 • Centrum van Oirschot met al zijn voorzieningen op enkele minuten rijden.
 • Het landgoed beschikt over een zwembad, twee verlichte tennisbanen, een aantal vijvers en jeu de boules banen. In de directe omgeving vindt u diverse maneges en 18-holes golfbanen.
 • Vuilophaaldienst en groenstort is aanwezig.
 • Fiets- en wandeltochten door diverse uitgestrekte natuurgebieden in de directe omgeving, zoals de Baest en de prachtige vennen in Oisterwijk, Oost-, West- en Middelbeers en Hilvarenbeek.
 • Eigendom is belast met tijdelijke erfpacht tot 2028, €2550,- per jaar. Hypotheek mogelijk indien de grond tegelijkertijd gekocht wordt. Koopsom grond € 137.250,-. Totale koopsom wordt dan € 437.250,-.
 • Kavel kopen is mogelijk.
 • Servicekosten € 150,- per maand.

De ideale ligging van Landgoed Stille Wille werd gevonden op een bosrijk landgoed gelegen aan de grenzen van de gemeenten Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek, een unieke locatie. De 53 hectaren bosgebied bevinden zich in het “Het Groene Woud”, een schitterend natuurgebied wat wordt aangemerkt als Nationaal Landschap. De opzet en inrichting geschiedde in overleg met het toonaangevende ingenieursbureau Ir. Wil Thysen / Croonen. Rekening houdend met de reeds bestaande beplanting werden diverse types bungalows ontworpen en werd gezocht naar de meest ideale ligging in de riante percelen. Bij voorbaat werd er vanuit gegaan dat het verblijf in alle jaargetijden zo aangenaam mogelijk zou zijn. Inmiddels zijn op het landgoed circa 320 comfortabele bungalows gerealiseerd, in grootte variërend van 70 tot ruim 100 vierkante meter bebouwde oppervlakte op bospercelen van 600 tot 1200 vierkante meter.

Uitstekende recreatieve mogelijkheden:
Het landgoed beschikt over twee zwembaden, twee verlichte tennisbanen, een aantal visvijvers en jeu de boulesbanen. In de directe omgeving vindt U diverse maneges en meerdere 18-holes golfbanen. Ook kunt U fijne fiets- en wandeltochten maken door diverse uitgestrekte natuurgebieden in de directe omgeving, zoals de Baest, de Kampinasche Heide en de prachtige vennen in Oisterwijk, Oost-West- en Middelbeers en Hilvarenbeek waar U nog volop kunt genieten van de ongerepte flora en fauna.

De ligging ten opzichte van de gezellige Brabantse dorpskernen van de gemeenten Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek is zonder meer gunstig te noemen. Hier vindt U een grote variatie aan horecagelegenheden, van gezellig-eenvoudig tot op Michelinster-niveau alsmede een scala aan exclusieve winkels.